Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Az ókor csodái

okor csodaui dante 01

okor csodaui dante 02okor csodaui dante 03 

Dr. Tápay-Szabó László: Az ókor csodái 

 

Isten lelkének parányi része, az emberi lélek részes a teremtés folytonos munkájában. Az emberi test halandó; elenyészik, mint a szellő, mely keletkezik és eltűnik, de a lélek teremtő erejének alkotásai századokkal és évezredekkel tulélik az embert. Háromezer év eltelte után is szavaljuk Homérosz, a vak koldus hőskölteményét; erkölcsi eszméink évezredekkel ezelőtt elhangzott tanításokban kristályosodtak ki; a mérhető dolgok tudományának elemeit és magasabb tételeit évezredekkel ezelőtt elporladt emberektől tanuljuk s homokba temetett városok száz nemzedékkel ezelőtt élt népek nagy műveltségének emlékeit zárják magukba. Mélyen lábaink alatt, kőzetekben és szénrétegekben egy letűnt korszak őserdői, szörnyű állatai, halai és csigái maradtak fenn számunkra, hogy beletekinthessünk egy oly világba, mely az ember teremtését millió évekkel megelőzte. Ó, ha a jövőbe oly messze tudnánk látni, mint a multba! De azt, amit valaha ember alkotott, mind megismerhetjük.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Dante Kiadás, 1940

Kötésmód :     félvászon kötés

Oldalszám :    99

Ár:                  4000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés