Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Igy láttátok ti

igy lattatok ti

Karinthy Frigyes: Igy láttátok ti - A háborus irodalom karrikaturája

 

Reggel bejött a tanár ur az ötödik osztályba és a padok elé állva a következő beszédet mondotta a tanulóknak:
- Gyerekek, figyeljetek ide. A tantestület elhatározta, hogy egy nagyobbszabásu tornaünnepélyt rendez az összes iskolák első, második, harmadik és negyedik osztályu tanulóival a szegénysorsu tanítók és tanárok nyugdijalapja javára. Rendkivül érdekes mutatványok lesznek láthatók, hála a kitünő rendezésnek, mely igen nagy területet bocsátott rendelkezésünkre, hogy a tornaverseny mindenképpen hasznos és tanulságos legyen.
Eltekintve a kegyes céltól, a nyugdíjalaptól, mely mindnyájatoknak, de különösen az ötödik bének, mely a tornaversenyen nem vesz részt, kötelességévé teszi a lelkes pártfogást, a tantestület ugy gondolta, hogy pedagógiai szempontból is igen hasznos lesz nektek, ha a kiállítást és a versenyt megnézitek. Én tehát arra gondoltam, hogy tekintve, hogy most úgyis a rendes kilencedik iskolai dolgozat következik, aminek a tárgyát még nem adtam fel: majd úgy fogjuk csinálni, hogy délután szépen elmentek a versenyre és a most következő dolgozatban megirjátok, hogy mit láttatok ottan és mit tapasztaltatok. Ezzel mindjárt azt is elérjük, hogy a hatodik és hetedik osztály, meg azok, akik az alsóbb osztályokban tornából fel vannak mentve, azonkivül a leányiskolák tanulói tanulságos leirásokban megismerhetik a tornaversenyt. A legjobb dolgozat tantestületi dicséretben fog részesülni, sőt a legeslegjobbat talán a Tantestületi Közlönyben le is adjuk nyomtatásban. Megértettétek?


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Dick Manó Kiadása,é.n.

Kötésmód :     amatőr félvászon kötés

Oldalszám :    212

Ár:                  7000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés