Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Címlap Antikvár könyvek Antikvár bibliofil könyvek Antikvár bibliofil könyvek A magyar államiság fejlődése, küzdelmei II.

A magyar államiság fejlődése, küzdelmei II.

magyar allamisag fejlodese kuzdelmei 2 01 k

magyar allamisag fejlodese kuzdelmei 2 01magyar allamisag fejlodese kuzdelmei 2 02 

Beöthy Ákos: A magyar államiság fejlődése, küzdelmei

 

A jelen kötetben azt a czélt tüztem magam elé, annak a közjogi és politikai átalakulásnak, melyen nemzetünk az 1848-diki törvényhozás folytán keresztülment, lehetőleg hű képét adni. Erre vonatkozólag elsőrangú követelménynek tartottam, miután ennek a korszaknak küzdelmei és törekvései a politikai fejlődés lánczolatában egy lánczszemet képeznek, az összeköttetést az előbbi hasontermészetü mozzanatokkal létrehozni. Ha tekintetbe veszszük azt, hogy az alkotmány legválságosabb pillanatában Deák Ferencz, a haza bölcse, a jogfolytonosság felállításában látta a nemzet üdvét, ha továbbá tekintetbe veszszük azt is, hogy eme korszak másik titáni alakja, Kossuth, egész valójával a történeti élet talajában gyökerezett, és a jövőt abból kivánta fejleszteni, akkor ezen eljárás bővebb indokolásra nem szorul.
Az ily módon elém tűzött feladatnak tartalmát első sorban annak megvilágítása képezi, hogy a magyar nemzetnek ama képességei és tulajdonságai, melyeknek csodálatos megmaradását köszönheti, ezekben az időkben miképpen váltak be. Meg kell továbbá állapítani, hogy az uj Magyarország átalakulásának és alapvetésének mely eszmék és politikai nézetek adtak irányt, kik voltak azok, a kik az életbeléptetést eszközölték. Vagyis, más szóval fejezve ki a dolgot, miből állott az épületnek anyaga, és kik voltak az építőmesterek.


Nyelv :            Magyar

Megjelenés :   Athenaeum Irodalmi és Nyomdai R.-T.

Kötésmód :     amtőr félbőr kötés

Oldalszám :    392

Ár:                  12 000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés