Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Vekerdy Tamás: Családom történeteiből (ded.)

csaladom torteneteibol 

Vekerdy Tamás: Családom történeteiből 

 

A hódmezővásárhelyi öregház rajzát e kötet 29. oldalán találja az olvasó. Gangján reggeliztünk nyaranta. Nagybátyám, Béla bácsi mesélt itt, az ovális asztalnál. S a többiek - Ila, Jola, Bözsi - hozzáfűzték a magukét. (Jola már nyugdíjban volt, s hazaköltözött az újvárosi óvodából. Bözsi mindig is otthon lakott - és soha nem dolgozott -, Ila átszaladt reggelire a malom utcából; aztán eljöttek az évek, mikor már ő is ott lakott, s más kezére került a Malom utcai óvoda-birodalom. - Mert a lányok mind óvónőnek vagy tanítónőnek tanultak a vásárhelyi (vagy a nagyváradi) képzőben, és (Bözsit kivéve) dolgoztak is. - Volt, hogy apámék is itt tartózkodtak, vagy valaki Szentesen, Szegeden, Debrecenben lakó vagy tanuló kilenc unokatestvérem közül.)
Ott ültünk a nagyasztal körül - tíz vagy (kihúzva) tizenöt ember még kényelmesen elfért (nagyapámék tízen voltak) -, valamikor 1949 és 1957 között, a tikkasztó nyarakon, ittuk a kávét, teát, tejeskávét, kakaót - én tíz- majd húszegynéhány évesen, ők a végén már valamennyien hetven fölött -, és beszélgettünk.
Itt kezdődött - számomra itt kezdődött - a családi történetek mesélése és újra-mesélése.

 

Tartalom

 

Bevezető szavak 5
A váltott gyerek 7
Hanuszek Jóska - avagy: - Na, Bözsi! most már söpörhet 20
Régi történetek 34
Klári emlékei 56
Cirkusz, vurstli 79
1944-1945 102
Napló, most - 1994 130
Töredékek 144
Nagyapám iratai 159
A Rákóczi kútja 291
Utószó 294

 

Szerző által dedikált példány!


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Filum Kiadó, 1997

Kötésmód :     kötés

Oldalszám :    295

Ár:                  3600 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés